Wij gaan op reis en nemen mee … potten in alle vormen gevuld met allerlei lekkers en voedzaams. Deze potten halen we boven voor ons ontbijt: Noten mengeling van wat verkrijgbaar is, aanbod verschilt per land, als het maar kraakt: Amandelen, hazelnoten, walnoten, pecannoten, …Zaden en pitten mengeling van pompoenpitten, zonnebloempitten, hennepzaad, lijnzaad, chiazaad,…Gedroogde vruchten zorgen voor natuurlijk zoet: rozijnen, pruimen, vijgen, gedroogde moerbeien (als we deze in de winkel vinden is het feest)Afwerking vanwat je maar wenst. Rozenblaadjes, bijenpollen, tijgernoten, kaneel … Scrol verder voor de hoeveelheden.
We besloten ons ontbijt van thuis door te trekken op reis.. havermout. Dit bezorgt ons genoeg kracht om tot de middag te kunnen doorfietsen zonder een klagendemaag. Ons ontbijt sinds 8 maanden: koffie en een goede portie havermout voor twee personen 1 beker = volume van 200ml 2x beker haver (gebroken)1x beker zaden/pitten/vruchten1x banaan en of appel (in Scandinavië plukten we veel bessen)4x beker water (+/- 8 DL)1x beker noten Om geen gas te verspillen, laten we de haver wellen in plaats van op het vuur te laten sudderen. Breng het water aan de kook terwijl je in een andere pot (2 L) met deksel de droge ‘afgemeten’ ingrediënten doet, de noten voeg je er pas bij op het laatste met het fruit en eventueel andere afwerkingen naar believen.Terwijl de haver een 15’ à 20’ welt, is er tijd om koffie te zetten en het fruit te snijden. Bon appétit!
Cuisin'elle maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te surfen gaat u akkoord met deze cookies. Alles wat u moet weten over cookies leest u in onze cookie policy